Etiketter

lørdag 4. november 2017

I "slush" og regn på våte myrer.

Forrige helg var det mye snø og supre forhold for skigåing. Tur blei det, men ikke med ski. Nå er det meste av snøen borte, det har regn og mildvær sørget for. Dagen i går da jeg hadde jobbfri var det ganske ufyselig vær, sydvest og regn som kom i god fart med vinden. En tur til sjøen blei kortvarig, jeg så heller mot lørdagen som så ut ti å bli bra reint værmessig.
Lørdag blei det, takk og pris, det har man jo ingen garanti for. Urolig himmel med skydekke som skiftet fort, og byger. Jeg pakka sekken med nødvendige remedier og dro til Herjangsfjellet. Såpass kjøring måtte til, det er jo moro å kjøre når man har skaffet seg ny bil.
Det ante meg at snøen var våt, og det stemte. Jeg er kjent i området etter mange turer der, vet hvor det er tjern, og hvor det er myrer. Det var mye overvann, og derfor ble det en del sikk-sakk-gåing før jeg fant meg en høvelig plass for å lage meg lunsj.


 Været skiftet fort, best med at sola skein så var den borte bak tunge skyer. Lavt som sola står nå så blir det gjerne fargerikt under slike forhold. Hadde håpet på mere "liv" og farger, men det ble ikke sånn som jeg håpet. Men....godt å se sola uansett. Kun kort tid til den er helt borte for oss.


 Årets multer finnes ikke mer, kun minnan igjen.
 Dette bildet liker jeg godt selv, synes det ble et "sug" i det med buskene i hjørnene i bunnen som nærmest skyver blikket videre inn i landskapet.


 Fant en perfekt plass for lunsj og kaffekok etter en liten rusletur, gikk ikke langt akkurat, kun 1,2 km. Det var nok for å komme litt unna E10 og trafikkstøy. Store greiner forma ei perfekt form som jeg la tarpen over. Dermed satt jeg i le for både vind og regn.

 Vampyr-lunsj heter det visst. Blodmat. Jeg laget røre til blodpannekaker før jeg dro hjemmefra. Røra helte jeg over på ei tom Farris-flaske. Akkurat passe mengde. Eller det var litt i overkant. Æ brukte ikke alt. Det blei en nydelig lunsj, og med nykokt kaffe til blei det et lite herremåltid.
Jeg drikker en del Farris når jeg er tørst. Godt at jeg ikke ble tørst på turen, fort gjort å ta feil. Bruker  vanligvis ikke å granske flaska jeg drikker av.....

 Jeg ser jo forferdelig sur ut. Men det er jeg ikke. Det er bare sånn at når jeg skal ta bilde av meg selv så skal jeg "late som ingenting" for å ta meg bra ut på bildet. Skal se naturlig ut.  Og så blir resultatet gjerne slik. Her er jeg igang med ei pannekake,......Ja ja, sånn kan det gå.
Æ må øve på selvportretter. Eller selvfis. Og en og annen tåfis også. Kanskje


 Sånn høvelig stemningsfullt i inngangen til blåtimen. God varme fra bålet, stilt og rolig, lunt og godt. Og mett i magen.

Like mye sikk-sakk på returen også. Greit å følge mine egne spor, da visste jeg jo at jeg ikke var på tynn is.

Blir nok flere turer på Herjangsfjellet utover vinteren. Har plan om overnatting i hengekøye, vet om fine plasser hvor det er godt med tørre furugreiner. Blir knall det. :)

2 kommentarer:

  1. Joda, man trenger ikke gå langt for å få fine opplevelser i naturen. Godt skrevet og flotte bilder! Vi ses i det våte element om et par timer!��

    SvarSlett