Etiketter

onsdag 18. oktober 2017

Forts. "Padling i Efjord med Vesterålen PK"

Her kommer oppfølgeren til blogginnlegget etter padlehelga i Efjord.

Etter ei søvnfull natt våknet vi utkvilt, noen i hengekøyer og noen i telt. Vi som ikke lar seg skremme av frittgående elger og kaniner valgte å overnatte i hengekøye. De mer lettskremte valgte trygghet i medbragte telt. Lang og bedagelig frokost ble inntatt før vi rev oss løs og satte kursen for fjæra. 

Planen var å krysse fjorden og rusle opp ti helleristningene på Finnhaugen. Jeg har vært der mange ganger, det hadde ikke de øvrige tre i følget. Mere nytt er den siste helleristningen som nylig er funnet, og som skal være mellom 10.000 og 11.000 år gammel. Etter å ha rusla rundt i terrenget ei stund fant jeg den. Det var sant at den var vanskelig å oppdage, den er såvisst ikke godt synlig. 

Her følgerbilder og velvalgte ord fra dag to.

 Turen over fjorden gikk på blankt hav. Alt lovet godt for en kort og fin tur.

 Inn i Vallebukta.

 Jeg hadde skrytt av at det var en kort tur fra sjøen og opp til helleristningene, og at terrenget og omgivelsene var fine. De må ha vært enige, for det blei noen korte stopp underveis hvor de måtte se seg tilbake.

 De som har et godt øye vil se deler av helleristningene på berget. De vises ikke så godt på bildene, jeg sto på litt avstand.

 Mere tydelig enn helleristningene var dog skyggene av oss sjøl.

 Et nydelig område, synes i hvertfall jeg. Det som er synd er at mange lager bål her, og da må det lages nye bålplasser. Altfor mange svarte bålplasser på et lite område. Men det skal vel litt vett i hauet for å forstå at man kan gjøre turen ganske sporløs dersom man vil. Og det er jo ikke alle som har dette vettet. Heller ikke de som har klart å finne frem til plassen. Småfolk under mektige fjell.


 Mange kule furutrær å se. Skal gjøre en fototur i området ved ei senere anledning.

 Det er ikke ustødige pensjonister som er på tur, selv om det ser slik ut.

 En matbit smakte fortreffelig i nydelig utsikt.

 To hvite striper i bildet er det vi kunne se av den siste helleristningen.

 Enn du sku ha sett sånn.....æ har visst snudd ryggen til kompaktkameraet mitt. :)

 Så setter vi kursen for utgangspunktet for turen igjen.

 Æ min arme tosk hadde avtalt at vi skulle rulle i løpet av turen. Egentlig er det ikke så toskat, jeg har jo fått det til i sommer, så jeg trengte oppfrisking.
Men, jeg var ikke så fristet til å ha det "friskt"denne , blir jo vår i "håret", i ansiktet, drakten blir våt, osv osv. Men jeg har så lett til å la være, skjønner ikke det.


 Prøvde aktivt kroppspråk for å slippe unna. Hundeøya, dådyrøya, "la-meg-slippe-øya"...Alt. Æ prøvde alt. Ingenting nytta. Hva hadde jeg å stille opp med, representant fra Sortland med DET gliset, kompis fra Narvik som triumferte ved siden av, og unnskyldte seg med at han skulle gjort det samme hvis det ikke var for at han hadde bært kajakken opp til bilen. Og en Bodø-væring som skulle komme til å uttale "nei, nei, nei, nei......"

Se for et oppsyn!! 

 Mens jeg tørrtrena med "luft-rulling" og prøvde å virke uanfekta overfor publikumet på land konstaterte jeg for meg sjøl at dersom jeg ikke gjorde min del av avtalen så har jeg kommet til å blitt harsjelert med i mange padlesesonger fremover. Og siden vi alle padler hele året så sier det seg selv at det har kommet til å blitt for mektig. Ja ja. Her har jeg rullet. På min måte. Og så dro jeg til land. Ville jo ikke bli syk av det kalde vannet.

Men æ skal ha for innsatsen. Dèt skal jeg. Forsøkte tross alt 2 - to ganger.

6 kommentarer:

 1. Ja, sånn har jeg skjønt at det går om man legger kameraet fra seg og snur ryggen til. Det er en helt naturlig konsekvens.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat DET at noen legger kameraet fra seg har gitt meg mange gleder :D

   Slett
 2. Tack för fina bilder igen! Vilka spännande blankslipade klippor som går i vågor på bild nio. Ristningarna verkar finnas ganska högt upp över fjorden? Finns de i den sydvästra delen av Vallebukta?

  SvarSlett
 3. Helleristningene er ca 70 meter over havet, og ligger i den østlige delen av bukta. Ca 15 minutter tar det å gå fra havet og opp.

  SvarSlett
 4. Så flotte bilder du tar! Ser ut som dere har hatt en alle tiders tur 😊

  SvarSlett
 5. Klart du skal ha for innsatsen! Rulling er ingen spøk......

  SvarSlett