Etiketter

mandag 1. mai 2017

Min første overnatting i Amok Draumr.

Jeg er som regel alltid sugen på tur ut. Ihvertfall ofte. Det være seg til fjells, på sjøen i kajakk, sommer som vinter, varmt eller kaldt. Spiller ikke alltid så stor rolle med vær og årstid når lysta er der. Men jeg har også de dagene da det overhodet ikke frister med tur, ei god og varm stue er det mest komfortable da, og jeg nyter roa i heimen.

Vintercamping har sin egen sjarm. Jeg liker det, og midt i april var jeg på tur og overnatting ute. Ifølge YR var det 8 minusgrader, og litt bris fra øst gjorde det noe kjøligere. Denne gangen  hadde jeg ikke med telt, med Hammock. Nyanskaffelsen skulle prøves.

Min første entrè i hammocken skulle vært filma. Det er bare tull at det ikke går an å velte ut av den, bakover. Jeg klarte kunststykket å plutselig se beinan peike rett opp mot himmelen, og jeg skled på hau ut og i laussnøen med hode og skuldra først. Samme problem oppsto da jeg skulle ta kveld. Da jeg hadde kommet meg ned i soveposen og skulle dra igjen glidelåsen opplevde jeg at posen var opp/ned. Så skulle jeg få snudd den rett vei, få den vridd på plass uten å krype ut av den. Den seansen skulle vært filma. Det tok sin tid, og da jeg etter ei stund var varm og svett, og brillan dugga sånn, var det bare å krype ut og starte forfra igjen. Det hjalp. Et øyeblikk var jeg vertikal igjen, i posen, beinan opp og hauet ned. Men heldigvis var jeg smart nok denne gangen å gripe tak i bandet som hele greia henger i og kom meg på rett kjøl igjen. Dèt berga meg. Etter det hadde jeg det helt topp.

Vel vel, her er noen inntrykk fra turen.

 Planen var å traske avgårde 3-4 kilometer. Til et område jeg visste det var noen fine furutrær i. Fine trær til å etablere meg i, og ikke minst bålved.
Litt tungt med dyp snø, men jeg hadde det ikke travelt, og nøt tur og omgivelser.


 Sol og nysnø skaper mange flotte skygger og motiver.


 Jeg fant etterhvert fin leirplass. Gode trær og litt lè for østavinden. Her var det bare å pakke ut og henge opp soveplassen. Det gikk helt greit å henge opp utstyret selv om jeg aldri har gjort det før.

 Ja dette var saker. Denne kommer jeg til å få mye glede av.


 Sola varmet, og det var bare å nyte.

 Da sola gikk ned var det bare å sanke ved. Og det gjorde jeg til gangs, hadde ved som holdt i 3-4 timer. Med litt etterfyll, vel og merke.


 Jervenduken er ikke oppskrytt, og den kom godt med.


 Synes det blei riktig så stemningsfullt utover ettermiddagen og kvelden.

 Det var ganske mye snø det jeg hadde slått meg ned.  Var nok 70 - 80 cm ned til bakken.


Måtte rusle litt rundt og ta noen bilder utover kvelden. Godt å røre på seg når det lakker og lir utover kvelden. Må jo ha litt å gjøre også.

 Dette var utsikten på morrakvisten. Her ble jeg liggende å myse ut i morrasola, og venta på at ho skulle komme klar av trærne. Det tok ca 3 timer det. Men hva gjorde vel det?
Hadde ikke med tarp på turen. Syntes ikke jeg trengte det all den tid det skulle være klarvær. Men det hadde ikke vært så dumt å ha den opp uansett. Riktig montert ville den tatt av for vinden. Og ikke minst ville den tatt av for noe snø som kom fra greinene over meg. Og, småkvister og  kongler som traff meg i skallen og som gjorde at jeg skvatt nokka så vanvittig.... Men jeg overlevde det.


 Dette var ei gammel og svær furu. Kommer ikke så godt frem av bildet, men den ruva godt i terrenget.


 En sort/hvitt-variant av snøløandskapet.


Appelsin på skitur hører med. Den smakte godt under en liten rast ikke så langt unna bilen.

Det blei ett døgn på tur denne gangen. Overnatting i hammock anbefales. Brukte Exped LW 7 som liggeunderlag, men anbefaler LW 9. Noe andre gjør som også hadde samme underlag som jeg hadde. I minusgrader ble det en tanke kjølig i ryggen, uten at jeg frøs. Men jeg vet at noen legger jakke eller saueskinn under ryggen, og da har de tilstrekkelig varme til å sove godt.

Neste vintercamp blir sannsynligvis i telt. Har planer om tur i høyfjellet, der er det som kjent ikke trær.

2 kommentarer:

  1. Det er da noe amatørmessig at du ikke filmet den første entreen. Men jeg synes de burde ha skilta konglefaren, den var tydeligvis overhengende.

    SvarSlett
  2. Konglefaren var overhengende. Et vrimmel av store og små greiner over hauet, toskat at æ ikke tok bilde av utsikten over mæ.
    Entrain ja, den skulle vært filma. Æ flire sjøl av den. :D

    SvarSlett