Etiketter

søndag 28. august 2016

Torneträsk, padling på svensk innsjø.

Torneträsk har jeg kjørt langs utallige ganger. Vinteren 2016 var jeg på skitur oppi fjellene på tur til Låktatjåkko. Da fikk jeg se at delen av sjøen som ligger nærmest norskegrensen hadde flere fjorder, lange nes, holmer og skjær. Kom frem til at området måtte utforskes fra kajakk når det ble sommer. 

31. juli, helt på tampen av ferien dro jeg avgårde. "Träsken" lå blankt som et speil, sola var fremme, deilig temperatur, alt lå til rette for en fin tur i kajakken. Og det ble det.

Her er noen bilder fra turen. Kanskje for mange, men liker du det ikke har du jo din frie vilje til å droppe dem. I motsatt fall vil du se at jeg hadde en helt toppers tur.

Fort de som måtte fristes så er det ypperlig å sette ut fra Tornehamn, og det er god plass for bilparkering der også.

 Det er ikke så mye å si om det enkelte bildet. Det taler for seg selv, og dokumenterer på en god måte hvordan jeg hadde det.


 Fant en fin plass for å raste, bålved var bare noen meter unna. Så da ble det kaffekok og "kajakk-brød" attåt. 
Under ferskvannspadling bør man være litt mer obs på steiner enn når man padler på sjø. Steiner har en tendens til å være atskillig kvassere i kantene enn til sjøs, så har man fart og treffer et slikt "spyd" kan det fort bli at man må frem med gaffatapen. Jeg hadde ingen uhell, men så var jeg ekstra obs på dette forholdet.

 Det kom mørke skyer sigende ut dalen fra Abiskojaure. Var spent på om jeg skulle få en skikkelig regnskyll. Det slapp jeg unna, regnet kom akkurat da jeg begynte å kjøre fra Tornehamn.
Ble snytt for tordenvær også. 

Anbefaler gjerne padletur i området. Men, hvis du ikke har ferskvannserfaring fra før....Torneträsk er lang. Det kan bli store bølger her, og bølgene har en helt annen måte å by seg frem på enn på sjøen. Krappere og tettere, og kan være utfordrende å håndtere. Kan være greit å vite.5 kommentarer:

 1. Tja, det der så jo slett ikke verst ut.

  SvarSlett
 2. Ante ikke at du hadde denne bloggen. Så fint at jeg fant den. Og hjertelig takk for tilbakemeldinger på bloggen:))

  Nyt dagen:))

  SvarSlett
 3. Ante ikke at du hadde denne bloggen. Så fint at jeg fant den. Og hjertelig takk for tilbakemeldinger på bloggen:))

  Nyt dagen:))

  SvarSlett