Etiketter

torsdag 25. august 2016

I kajakk mellom Stø og Nyksund.

Lørdag 20. august gikk jeg Dronningruta, mens venner lå i telt ved Skipssand og hadde sine mål med kajakk og padling.  Etter ei god natts søvn tok jeg min egen kajakk fatt og fant frem til Skipssand. Lene og Mariann hadde Nyksund og middag som mål. Glad i mat er jeg, selv om det ikke synes så godt, og i tillegg var jeg veldig lysten på å padle. Så da ble jeg like godt med. Det ble en strålende tur, vi snirklet oss av gårde mellom tang og steiner og "padla imellom" der det lot seg gjøre. Herlig tur, og man får mange detaljer med seg når padler på denne måten.

 Fredag kveld traff jeg damene som hadde kurs for Skipssand. Jeg fikk tatt bilder, og så forsvant de inn i solnedgangen.

Målet var altså denne stranda hvor de hadde base-camp. På dette tidspunktet er de imidlertid på tur til Anda fyr.
Lene sitt  blogginnlegg fra fyret kan du se her

Anda fyr sett fra Dronningruta.

La ut fra Stø på rolig sjø....

 Sen morgen, eller tidlig formiddag, alt etter hvordan man ser på det. Damene var ihvertfall våken. Og.....det vanket nykokt kaffe på meg. Herlig, all den tid jeg ikke hadde tatt meg tid til å koke sjøl.


 Mens damene brøt leir måtte jeg ha noen å gjøre, det ble litt rusling på stranda med kompaktkameraet. Så var de klar, sakte padling med kurs mot Nyksund.

 "Der man kan padle i mellom skal man padle i mellom". Jeg gjør det jeg har lært av de mer erfarne.

 Underveis ble jeg tilbudt "eksklusiv tare", spiselig sak som man kan lage snacks av. Joda, jeg smakte en bit, slettes ikke det værste jeg har smakt. Næringsrikt ble det påstått å være. Jeg tygde og svelgte, og plukka småbita mellom tennene i lang tid etterpå. Bak meg hørte jeg en del harking og spytting. Tror jeg var den som likte det best. (Næring underveis skal man ikke kimse av.... :) )


 Det er store mengder maneter i sjøen. Ser ut som de er mer eller mindre i oppløsning. Dessverre fikk jeg ikke noe godt bilde av dem.


 Inn i Nyksund havn. Her skal det beskues og fotograferes. Trodde først dette skulle være et morsomt innslag.....kajakken opp/ned i sjøen som resultat av klønete entrè på flytebrygga. Det var det ikke. Da kajakken skulle løftes opp på brygga røk fremre handtak/stropp, kajakken raste ut i sjøen og velta. Eieren sjøl fikk ei skikkelig forstuing av finger, med smerter og blåfarge. Nedising gjorde imidlertid sin godt, og turen kunne fortsette etter middagen.

 "Padlemiddag". Det smakte.


 Litt ekskusjon og galleribesøk etter middag.

 Lene sørga for at innpåsliten krykkje holdt avstand. Ho kunne virkelig svinge åra. :)

 På returen måtte vi innom denne "skulpturen" for å ta den i nærmere øyesyn. Vi hadde et par teorier på hva det var rester etter.

 Som nevnt tidligere: "Padle imellom"

 Steinformasjoner utenfor Stø.


 Fikk smake på litt vind og dønninger da vi forlot Nyksund, uten at det var alleverdens, men så stilna det av igjen på slutten av turen.

 Oppdaga et ansikt i dette fuglefjellet. Kan det være skulptur av "Gubben Pettersen"???

 Straks tilbake i Stø igjen. Herlig padletur med gode venner, etter en super tur langs Dronningruta dagen før. For meg har det vært ei aldeles trivelig tur-helg.


2 kommentarer:

  1. Flott innlegg fra en enda flottere tur. Og den middagen, den satte toppen på det hele – nei desserten var oppå der igjen! (Kanskje ikke brunostisen, men den andre, he he.) Spørs om ikke jeg kjører ut dit for en middagsreprise snart.

    SvarSlett
    Svar
    1. Middag ja.......der var mye på menyen æ skulle ha smakt. Blant annet det som dokker spiste.

      Slett