Etiketter

søndag 21. april 2013

Egenredning

Javisst skal man kunne bistå en padlekompis som har velta. Javisst skal man kunne bistå seg selv også etter en velt. Det er vel ganske selvsagt. Jeg lærte dette da jeg tok grunnkurset, og jeg har fått det til på egenhånd også etter kurset. Så dèt kan jeg.
Og så har jeg det sånn at av og til er jeg stor i kjeften. I februar i år var jeg på loffen i Lofoten og Vesterålen, med kajakk på biltaket, og et par ganger på sjøen også, i Lofoten. Padlevennen Marian, eller Padlemia som hun kaller seg, og jeg skulle padle i Bø-området en lørdag før bassengtrening. Jeg dro utover, tilbrakte enda ei natt i bilen, og våkna lørdagsmorran med at det hadde sneket seg en del snø INN i bilen min. Hadde et par vinduer litt på gløtt for luftens skyld. Visste jo ikke at det skulle snø om natta, og slettes ikke inn i bilen. Så snøvær, sur vind og dårlig humør fikk meg til å dra rett hjem igjen, uten å padle der ute. Og akkurat dèt har jeg da fått hørt ved en par tre fire fem anledninger. "Villmarkens sønn (som jeg har kalt meg) flykter fra litt snøvær! HA HA HA!" "Pingla fra Ofoten" har også blitt ett begrep.

Mi såra stolthet gjorde meg altså storkjeftet, og jeg har åpent og freidig hevdet at jeg skulle forsøke å rulle for første gang, i Sortlandsundet, i sjøen, om vinteren, i april. Sjøen er kald i april. Det vet jeg litt om nu. Ikke at det var så kaldt å være i vannet med ullklær og tørrdrakt. Men nevene, de hadde det ikke godt. De blei på en måte hvitaktig etter ei stund. Og da kjentes det kaldt ut.

Men altså, redningsøvelser er viktig å drille. Jeg drillet for noen måneder siden et par ganger, benytta meg av årepose, og det fungerte meget godt. Fikk selvtillit på egenredning etter det. Så etter å ha foretatt rulla, eller "rulla", så blei det trening på egenredning. Og det er nettopp det denne filmen handler om.
Rulla vil få en egen sekvens med eget filminnslag.

For kvalitetens skyld, på filmen altså, anbefaler jeg å velge HD som oppløsning.
4 kommentarer:

 1. Det er nu godt du står botn og har en sånn stødug kajakk!
  Gikk du han i land?

  SvarSlett
 2. Det ska ikke vær lett, nei.
  Ps. ser du holder i åra.
  Ikke bare ha den til pynt, bruk den som aktiv støtte på den ene siden av båten.
  Da er det lettere å komme seg ned i kajakken.

  Jaja, dette har jeg og slitt med, og øvd mye på.
  Bare fortsett og øve!!!
  Men ha nu en venn i nærheten som kan hjelpe deg.

  Ps: Var det Marian som tok en rulle i den andre kajakken??

  Hilsen Remi

  SvarSlett
 3. Remi,æ trur det va det som va planen men han havna i vatnet før han kom så langt... ;) Nei æ tok ikke rulla der, æ prøvde på samme som han S.E. Da æ prøvde rulle filma han under vann, men det va så grumsat vann (blir det pga sandbunn når det e vind her) at det vises knapt.

  SvarSlett
 4. Æ vet ka æ gjorde feil....æ skulle jo slengt ræva nedi cocpiten og fått nogenlunde balanse, med åra som god støtte, og så plassert beinan etterpå.
  Nei dette må det drilles på, og det trur æ at æ gjør neste gang æ skal utpå bøljan blå. :)
  Remi, ser ka du skriv om åra, jo det er jo så rett, men når æ sitt oppå skroget og skal plassere beinan først, så resten av kroppen.....spørs om det er nok med bare ei åre som støtte da, he he. - - Dette er nok et veldig godt eksempel på hvor viktig trening og drilling er. Nytter ikke å surfe på tidligere suksesser. :)

  SvarSlett