Etiketter

lørdag 30. desember 2017

Det skjedde i de dager.......

Ja det skjedde. I dag. 30. desember. Jeg dro ut på en etterlengtet tur til Efjord. Tok med pulk for å slippe å stappe sekken full, bedre å dra sakene etter seg enn å ha alt på ryggen. Pakket ned mat, kokmalt kaffe, kaffekjele osv osv. Hengekøye og tarp, det var meldt en del snø, og løftet fra YR ble holdt. Det kom snø, og da var det helt greit å oppholde seg mellom solide furutrær med "tak" over skallen.

Kjent som jeg er i området visste jeg hvor jeg skulle gå for å finne gode trær for hengekøya, og, ikke minst, mye tørrfuru for et solid bål til kaffekok og bålvarme. Gikk ikke så langt fra bilen, GPS'en viste 1,8 km, inkludert nødvendige de metrene for å sanke bålved.

Jeg gikk med truger på turen. Har lite erfaring med det, men har nå erfart at det er fullt mulig å snuble i egne truger, og det å gå bakover med truger er noe dritt. Tildels problematisk til tider når jeg skal bevege meg fremover......jeg har jo noe på skankan, hodet som ikke tenker tror jeg går med ski. Det blir bare vas av det, truger har utrulig mye dårligere gli enn ski. Jeg gikk ikke på trynet, men det var ikke langt unna et par ganger.

Vel vel, her er noen bilder fra turen, men høvelig tekst til.

For de som er høvelig kjent i området så er det ei kjennsgjerning at dagslyset er fraværende på denne årstiden. Vi hadde årets mørkeste dag her om dagen, dagene blir lengre og lengre nå. Men, i dag merket jeg ikke noe til det, lysere enn dette var det ikke. Dermed basta!

 Jeg skulle lage bål. Tur uten å ha bål er meningsløst. Spesielt når man er alene på tur. Veldig greit å ha et bål å la øynene se på. Kaffen skulle kokes på bål, ferdig med dèt. Jeg la merke til at det var ganske mye rim på alt av vegetasjon da jeg gikk, det har jo vært  en lang kuldeperiode. I tillegg hadde det snødd en del. Men, sånt er ikke stopper for å lage bål. Jeg hadde tennbriketter i sekken, og litt never i en plastpose. Trodde jeg. Eller, forsåvidt riktig, bare det at det ligger i en annen ryggsekk enn den jeg hadde på turen. Hadde glemt å sjekke om tingan var der de skulle være da jeg dro, og det fikk jeg igjen for nå. Men, ikke noe problem det, jeg hadde jo med en flaske med brennstoff til primusen. Litt bensin over små kvister, så fikk jeg forhåpentligvis bål. 
Trodde jeg. 

Bare det at jeg hadde glemt å pakke ned flaska med bensin........

At jeg er helt uklar på bildet, mens lyset fra hodelykta vises, skyldes febrilsk leting etter saker som kunne være til hjelp for å få et bål.

Takk og pris for at jeg hadde gass med, det ble kaffekoking allikevel. Frieles kokmalte er 
turkaffe nr 1!

 Han Gubben Pettersen hadde det ganske bra mellom snøtunge furutrær. Men jeg innrømmer at jeg savnet bålet.
@

 Kaffen er kokt, den har trekt, og smaker godt. Til medbrakte wienerbrød som jeg kjøpte på Kiwi på tur ut. Jeg kjøpte 2 stk, ett til meg selv, og ett til en eller annen som jeg kanskje møtte på. Dèt skjer ikke ofte der jeg ferdes, slettes ikke i dette området. Så sjansen for at jeg fikk beholde begge til egen nytelse var stor.

Jeg spiste begge wienerbrødene.

 Måtte jo finne horisontalen også, mens jeg nøt kaffen.

 Jeg la jo an til bål, før jeg oppdaget fadesen meg gjenglemte remedier. I tillegg til det jeg glemte innså jeg også at det hadde vært meeeeget lurt å ha med noen tørre bjørkekubber også. Det har jeg jo. Utfor husveggen hjemme......

 Det snødde mens jeg var der, 5-10 cm, og området ble høvelig fotogent med nysnø på trærne og på frossen bakke.


 Friskt og deilig på returen mot bilen.

 Måtte en tur mot Flyndervika og Strandnes før jeg vendte snuten hjemover. Selvfølgelig møtte jeg elg. Så mye spor også, både spor som hadde krysset mine der jeg hadde gått, og ikke minst på veien. Slo godt av på farte hele turen hjem, har overhodet ikke lyst til å kollidere med en elg. 
Denne fant det for godt å stå midt i veien. Helt til æ kakka i Mazda-fløyta. Borte vegg på en øyeblikk.

Jeg har blitt offer for ei meningsløs holdning om at det ikke er sesong for softis nå. Både hos Shell og Cirkel K.  Derfor er det ikke softis å oppdrive nå. Krone-is me jordbær er ei ren nødløsning.

Ja ja, tur blei det. Og jeg vet at jeg skal sjekke saker og ting bedre neste gang jeg drar på tur. Plaster også. Må sjekke at jeg har nok av riktig plaster også. 

2 kommentarer: