Etiketter

søndag 19. juni 2016

Padlehelg i Vesterålen, VM rundt Børøya 2016

Så var det dags for padlehelg i Vesterålen igjen. For tredje året. Det må vel sies å ha blitt en tradisjon nu, og en god grunn til å dra vestover. 
All honnør til Vesterålen Padleklubb og crewet der som har stått på og jobbet for å få dette i havn. Hvor mye jobbing det har vært, kan kun de svare på sjøl, men at det har vært mye å gjøre er jeg fullstendig klar over. Skulle gjerne bidratt, men men, det er jo det med avstander. Så jeg kommer stort sett til "dekket ord".
Det er allerede blogget et par innlegg fra ett av medlemmene i padleklubben, de kan du lese HER og HER
Her er mitt innlegg fra deltakersiden. Ikke så mye i ord, mest bilder.

Noen av oss kom utover fredag ettermiddag og kveld, vi etablerte campen og fant oss godt til rette i kveldsola. Vi har begge vunnet over den andre, èn gang hver. Hvordan vil det gå i år???

 Intenst blikk på ett eller annet, med sola midt i mot.

Bonden hadde også tatt seg fri hva kviger og okser, eller hva det er han driver på med.

Vaffler, var jo verdt turen bare det. Spiste ikke mer enn tre "jern", ett for at det er sabla godt, og to kun for å bidra med inntekt til padleklubben.

Padler og kollega i rolig driv for å komme seg opp i kajakken. Farkoster klar til sjøsetting og padling i tur- eller konkurranseklassen. Sjøl har jeg det sånn at jeg trenger litt tid på oppvarming. Så da blir det å cruise litt frem og tilbake. Synes forresten brua er mye interessant nedenfra enn ovenfra.

 Tilfeldigvis møtte hurtigbåten meg. Heldigvis lå den fast botten til kaia. Det er akkurat som jeg MÅ en tur eller to under den båten. Godt å være barnslig og nysgjerrig. Får nu sett ett og annet da.

Her ligger konkurrentene klar. Lite visste noen av dem at du skulle padle og se ryggen min. Sjøl måtte æ godta et par rygger foran mæ.

 Kommentar overflødig. Men, polakken leder nå 2-1 over meg. (Det klarer jeg å leve med. Såvidt.)

 Medlemmene i klubben, noen av dem, hadde som tidligere nevnt jobbet hardt, og forberedt helga. Sponsormidler var hentet inn til premiering. Og laks fra Nordlaks. Trude hadde hatt litt å gjøre med å hakke opp alt av grønnsaker. Så her var det bare å forsyne seg. Og nyte.

Første gang jeg har grillet laks. Laks lagt på ei "seng av grønnsaker" som det så fint heter, med folie over, kokt/stekt i olje.......det smakte fortreffelig. Herlig turmat.

 Det blei en trivelig kveld på campingen. God mat, lett prat og fliring utover kvelden. Men ikke lengre enn at vi var klar neste morgen for turpadling til Skjervøya for besøk i billedgalleri. Og yoga.


Polsk olympisk- og verdensmester i padling rundt Børøya. Med premie på skallen.

Så bar det avgårde mot Skjervøya. Fint vær, og godt humør på folket.

Harstadværing og vesteråling i lett prat og padling utover i solskinnet.

 


 Harstadværinger på flatt hav i nydelige omgivelser.

Skjerøy hos Myriam Johanna Borst, billedkunstner med opprinnelse fra Nederland.


Etter tur på øya, mat og kaffe, og yoga, var det tid for hjemtur. Her litt briefing før vi starter. Vi la inn en omvei på ruta, og fikk flotte bølger å trene seg i.


Ikke langt igjen nå, kort tur før vi er tilbake ved bilene.
Ei trivelig helg er over, påfyll av energi og mye trivelig å se tilbake på. At jeg ikke var hjemme igjen hør nærmere halv tolv på kvelden gjorde ingen ting. Det var verdt det.

Her har det akkurat vært øvd på kameratredning, som ferskingen klarte med glans. Den mer erfarne fikk testa drakten sin, og konstaterte at den ikke var helt tett. 
*********

Takker Vesterålen Padleklubb for et vel gjennomført arrangement, og takk til alle som var med og bidro til ei trivelig helg.
3 kommentarer:

  1. Veldig artig ! Fint å se og lese det :-)

    SvarSlett
  2. Det va veldig så mange bilda du hadde med… He he he. Flott innlegg og stemningsrapport! Men veldig rart at det va bedre ver på dine bilda enn mine. Rart. Veldig rart.

    SvarSlett
  3. Ser ut som at dere har hatt en flott helg ilag med gode venner, fine opplevelser og god mat. Også må jeg jo påpeke at du var riktig så flott i din turkise t-skjorte og caps ;)

    SvarSlett