Etiketter

torsdag 3. mars 2016

Etter padletreff, en liten rundtur i Lofoten.

Etter ei super padlehelg i lag med mange trivelige padlere valgte jeg å dra lenger vestover når treffet var over, og folk dro hver til sitt søndag ettermiddag. Jeg var heldig som hadde jobbfri mandag, og kunne drøye det med å dra hjemover. Får jo ikke nok av Vesterålen og Lofoten.

 Da jeg nærmet meg Svolvær åpenbarte det seg en herlig lys, sollyset farget snøbygene i en nydelig okerfarge. Ved innkjøringa til tunnellen var det grått, mens dette synet møtte meg på andre siden. Stor forskjell på bare noen meter.

 Kjørte gjennom Svolvær, og etter å ha vært innom et par plasser jeg aldri har vært før, ble det en liten stopp og tur i fjæra på Lyngvær. Eller "Løngvær" som de innfødte der kaller plassen.

 Tilbake til Svolvær da det begynte å skjømmes. Mye båter på havna pga lofotfisket.

 Etter å ha overnattet i bilen dro jeg videre til Henningsvær mandag morgen. Sola kom frem, og jeg kunne glede meg av både synet av solskinn, og det faktum at ho varmer i tillegg.

 Mye liv på havna i Henningsvær også, båter kom inn for å levere fangsten, orangekledde menn i regntøy på kaia som tok i mot. Prating, roping, lyder fra kranene som heiste fangsten opp fra båtene og plasserte karene på trucker som sto klar til å ta i mot. Hektisk, og artig å sitte på sidelinja og bare se på.

 Gubben Pettersen fant seg godt til rette i miljøet. Reine vårstemninga, solskinn og snø som smeltet og dryppet fra takene.


 Dro etterhvert hjemover. Men i stedenfor å kjøre "raka vegen" tok jeg en omvei. Tok av fra E10 ved Laupstad/Eide og kjørte til Liland og Ytre Austpollen. Fin plass, og jammen sant drei de fiske inne på fjorden også.


Men det var jo arbeidsdag dagen etter, og det var bare å dra hjemover igjen. Etter å ha sett ett og annen solglimt ble det overskyet og snøbyger på hjemveien. Snøvær  er også fotovær, og det blei ett og annet stopp underveis.4 kommentarer:

 1. Du vet å kose deg på tur og å legge merke til detaljer. Flott!

  SvarSlett
 2. Flott tur rundt i Lofoten :) Så deilig å ha tid til å farte rundt og oppleve litt. Man farter alt for ofte fra det ene til det andre. Sist jeg var i Henningsvær var jeg en liten jente, så det er på tide å komme seg tilbake dit. Og da må jo kajakken bli med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Lofoten og Vesterålen får jeg aldri nok av. Drar gjerne tilbake til de samme stedene, og nye steder. Har ennå mye å oppleve der, både til fots og med kajakk.

   Slett