Etiketter

torsdag 23. oktober 2014

Augustdag med kajakk i Efjord

I slutten av august dro jeg til Skarstad, ytterst i Efjord, for å padle i et område jeg er godt kjent i. Vet akkurat hvor jeg skal dra i forhold til vær og vind. Denne gangen hadde jeg kurs for ei øy hvor jeg har vært mange ganger. Padla ut i et hærlig sensommervær, strålende sol og vindstille.

 En liten stopp på Engelsøya for å strekke litt på beinan.


 Er strålende fornøyd med Empoweren. Stødig og god, og masse plass til last. Passer meg utmerket, har jo mange ting og drasse på.


Valletinden. Der har æ vært. Flere ganger. :)

 Ikke langt unna starte av Vestfjorden, like speilblank som Efjorden og Ofotfjorden.

 Aldri fritt for havørn i området. Kaffekjelen jeg fikk i bursdagsgave måtte tas i bruk. Og kaffen den smakte.

 Første gangen jeg prøvde gapahuken. Det var ei svak sno fra øst, men når jeg satt inni gapahuken, men sola rett i mot……hadde det like herlig som en varm midtsommerdag.


 Jeg startet ikke tilbaketuren før sola gikk ned bak et fjell. Heldigvis. For returen ble reint så magisk. En liten stopp på Straumøya, bare for å hale ut tida litt. Hadde ikke så lyst å dra hjem…..Det var en herlig tur, 24. august. Sol, vindstille, solnedgang, og stillhet. Det gjør ikke noe at det var mørkt når baugen møtte stranda når turen var slutt. 
Kanskje blir det en høsttur dit også……Den som får se, lever ihvertfall.

6 kommentarer:

 1. Må nesten spørre: hvilke kamera er det du tar med deg i kajakken? Aner jeg litt speilrefleks inn i mellom her?

  SvarSlett
  Svar
  1. På denne turen har jeg med et "Canon PowerShot SX50 HS", kompaktkamera med en optisk zoom på 50x. Når jeg er på tur og tar bilder som er tenkt mer enn rein dokumentasjon på turene, bruker jeg Canon 60d. Det hender også at jeg tar med fulfformatkameraet, Canon 5d Mark III. Men det er såpass kostbart at det er sjelden jeg har det med.
   I tillegg har jeg Gopro for å filme, og tar også skjermbilde fra filmer som jeg bruker på nett. :) Kvaliteten er utrulig bra til dette formålet, når det ikke er snakk om utskrift i større foramater. :)

   Slett
  2. Veit dei seier at det er mannen bak og ikkje utstyret som avgjer, men ikkje alltid....Men det var dette med å få med seg eit godt kamera som eg kan stappe innom vesten.......Fine bilder tek du no jaffal!

   Slett
 2. Må også tilføye at jeg tar bilder i raw-format slik at jeg har en del å gå på mht redigering.

  SvarSlett
 3. Fantastiske bilder! :) NYYYYYDELIG!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjertelig takk Lene. Kjempehyggelig å få slike tilbakemeldinger. :)

   Slett