Etiketter

søndag 21. juli 2013

På tur i rein trass

Regn og blåst og surt vær. Vi nordlendinger kan kose oss i godvær, men vi blir fort noen sytræve når været er dårlig. Sånn som det har vært den siste tiden.
"Hovmod står for fall" tenkte æ da nordlendingene harsjelerte med søringan tidligere i sommer da vi hadde knallvær, og søringan skreik etter sommer. Og nu sitt vi her. Sommerplantene satt i le for vind og regn, vi skule ut vinduan, syt og klage, og noen drar i panikk til varmere strøk for å få sommerfølelsen. Sjøl har æ farta en del mellom yttersia av Vesterålen og Bottenvika, frem og tilbake med vekslende hell. For tida er jeg hjemme, har ei ferieuke igjen, og jammensant kan det se ut som jeg skal få et par-tre dagers fjelltur i nasjonalpark her nord. I godvær.........
I mellomtiden.......ja i mellomtiden må man ta til takke med det vi har av vær. I rein trass mot dritværet heiv æ pannekakerøre og tørt ullskifte i sekken og dro til fjells. Fant ut at Håfjellet måtte være et særdeles godt alternativ all den tid vi har Langvassbu med ved og ovn og ulåst ytterdør. Og det gjorde æ, og hadde hele fjellet for mæ sjøl. Bortsett fra noen sauer da. Mange flotte veier og stier på tur opp. Egentlig altfor mange for en som ikke er lommekjent, man kan fort havne en plass man ikke hadde tenkt, og dermed få en del ekstra gåing. Langvassbu. Åpen hytte som driftes av Ballangen Jeger og fisk.


 Man koser seg som best man kan. Pannekaker, peisvarme, og avslapping i jervenduken mens underbukse og klær tørkes.

 Etter et par timer i hytta, horisontal stilling på brisken, minst en kraftig snork som fikk meg på beinan igjen, så var det bare å rusle ut i vind og regn. Æ frøys på nævvan, nokka æ veldig sjelden gjør.Tur blei det altså. Dette var den dagen da hvert steg var et ork. Det var tungt, og tanken slo mæ: "Koffør i svarten gjør æ det her?"

Men æ gjorde det. Og angre ikke. Mens æ sitt i stua og kikke ut vinduan, på regnbygan som går. Skal æ padle i dag, eller bruke fjellskoan igjen.......

1 kommentar:

  1. Flotte gråværsbilda!

    (Ups, æ strauk på testen i første forsøk, æ e visst en robot.)

    SvarSlett